OP PUPPY BEZOEK:

Vanaf half mei 2007 zijn wij begonnen met het bezoeken van alle puppy’s in hun nieuwe huis. Nou ja puppy’s. Wat zijn ze gegroeid zeg! Vooral de bruine reuen zijn enorme kanjers geworden. En MOOI dat ze allemaal zijn.

Voordat wij aan deze bezoekjes begonnen zijn sommigen ook al bij ons op bezoek geweest. Anna Melanie  was er al weer op 9 februari. Er was absoluut sprake van herkenning! Lexie viel meteen weer in haar rol van Moeder Overste. Anna moest meteen gaan liggen en werd van top tot teen besnuffeld en kreeg vervolgens een wasbeurt. De rest van de middag moest ze zich vooral koest houden en als ze dat niet deed liet Lexie op niet mis te verstane wijze weten wie hier de baas in huis is. Achteraf kunnen we ook concluderen dat Lexie naar haar dochters veel dominanter is dan naar haar zoons, dit heeft waarschijnlijk te maken met de verhoudingen binnen een roedel. Als een teefje zich tussen alleen reuen bevind is zei automatisch de hoogste teef in rang. Als er ineens meer dames in de roedel verschijnen moet Lexie wel even duidelijk laten weten dat zei nog steeds de baas is.

Na Anna Melanie zijn ook Stuka (23-3), Nordi Albert (10-4) en Teun (15-5 zie foto's) bij ons op bezoek geweest.

    

Zondag 20 Mei 2007; Op bezoek bij NORDI ALBERT in Tuil

Ons eerst huisbezoek leggen we af bij Nordi. We hebben Nordi al eerder terug gezien dus we weten al hoe prachtig en hoe donker hij is geworden. Bij de geboorte helemaal wit en nu al bijna helemaal bruin ( donker geschimmeld).

Als we aankomen bij Nordi’s huis in Tuil staat de hele familie al kwispelend bij het hek op ons te wachten. D.w.z. Nordi kwispeld en zijn baasjes lachen en zwaaien. Een gastvrije ontvangst en ooohhh wat is Nordi blij om mama Lexie en Dyson weer terug te zien. Hij weet van gekkigheid niet wat hij moet doen!

Nordi heeft een hele grote tuin en Lexie en Dyson hadden heel wat te besnuffelen! Uiteraard werd er ook flink gespeeld. Wij baasjes zaten in de tuin koffie te drinken en dan zagen we het struikgewas heftig schudden en vervolgens sprongen Dyson en Nordi eruit en flitsten langs ons heen; Tongen uit de bek en verwilderde ogen. Wat een feest!!  Het was een heerlijke honden middag en met Nordi gaat het heel goed. Zijn baasjes zijn heel blij met hem en hij met zijn baasjes. Met een goed gevoel, en uitgezwaaid door de hele familie, rijden wij aan het einde van de middag weer richting Doetinchem.

     

Zaterdag 26 Mei 2007; Naar TOMMY in Numansdorp. (en Anna Melanie in Oud-Gastel)

Na een lange autorit (vooral voor Dyson een goede test ) komen we aan in Numansdorp. Baasje van Tommy staat ons al op te wachten bij de voordeur. Een enthousiaste en blije Tommy komt er al snel aanrennen. Wat een heerlijk weerzien! Het gaat goed met Tommy. Hij ziet er goed uit en is een vriendelijke, blije en sociale hond. Zijn baasje en hij blijken het allebei heel goed te doen op de jacht cursus. Er is sprake van talent!  Van dit duo kunnen we dus nog heel wat verwachten?

We maken met zijn allen een wandeling over de “koeienvlaaien dijk” .  Hier ziet Dyson voor het eerst schapen en na de wandeling tijdens de lunch bij Tommy thuis ‘verbouwen’de honden nog even met zijn allen de tuin. 

   

Na dit bezoek hebben we nog wat tijd over voor een kort bezoekje aan Anna Melanie. Wij zijn nu toch in de buurt. Even bellen; We zijn welkom! Ook met Anna gaat het prima! Zelfs op het terrein van Anna gedraagt Lexie zich nog steeds als  “’ Moeder Overste”  .

De honden spelen heerlijk in de tuin en de baasjes drinken thee. We spreken af nog eens terug te komen als we wat meer tijd hebben.

     

2e pinkserdag (28-5) Naar THURAN in Baarn.

 Thuran laat ons zien waar hij altijd met zijn baasje wandeld, rondom paleis soestdijk, een prachtig gebied waar Thuran ook al heel wat nieuwe vriendjes heeft gemaakt. Ook Thuran ziet er heel goed uit en het gaat goed met hem.

Wist u dat Thuran overdag in een luxe schoenen zaak “werkt”  en dat hij nog niet een schoen heeft opgegeten? BRAAF van hem he. En dat de dames die in de winkel werken hem ontzettend verwennen.

    

2e pinksterdag s’middags; Naar HEER OLLIE in Harmelen.

Een gastvrije ontvangst door de baasjes van Ollie. Het valt ons onmiddellijk op dat zowel Dyson als Ollie ( de enige twee bonte pups uit het nest) veel smaller zijn dan de bruine reuen die we tot nu toe hebben gezien. Wat niet wil zeggen dat Ollie er niet ook  heel goed uit ziet. Hij lijkt qua uiterlijk heel veel op Lexie en is heel lief en knuffelig. Hij kruipt zowat op mijn schoot!

Wij hebben trouwens meteen een goede binnenkomer bij de baasjes van Ollie. Dyson heeft zich s’morgens nogal uitgeleefd in het bos met Thuran en spuugt zijn hele lunch eruit op het zeer duur uitziende tapijt van Ollie. Dus meteen in de weer met handdoeken en emmers sop. Gelukkig mochten we toch blijven!

We hebben met zijn allen een wandeling gemaakt en Ollie heeft ons de sloot, bedekt met kroost, laten zien waarin hij gevallen was omdat hij dacht dat hij erover heen kon lopen. Ondanks deze waarschuwing duikt ook Dyson deze kroost sloot in en komt er verbaast en vooral heel zwart weer uit!

Op de terugweg naar huis hebben we in de auto nog lekker kunnen na genieten van het heerlijke sloot aroma!

        

Zondag 10 juni; Op bezoek bij DUCO in Tilburg. (SUPER MODELS ? )

Als we aankomen in Tilburg is Duco nog even weg; naar de cursus met zijn baasje.

Lexie en Dyson kunnen dus even met zijn tweeen het hele huis van Duco besnuffelen. Ook hier hebben we meteen een goede binnenkomer! Dyson gaat direkt midden in de woonkamer staan plassen! Een typisch voorbeeld van; Dat doet ie anders NOOIT!  Gelukkig liggen er plavuizen  en is alles snel opgeruimd.

Voor Duco is het even schrikken als hij thuiskomt; Ineens staan zijn moeder en broer in zijn woonkamer. Maar snel met de honden de tuin in. Nu kunnen ze naar hartelust spelen, terwijl de baasjes koffie met gebak krijgen. Er is een voormalig buurvrouw van Duco’s baasje, speciaal voor de honden op bezoek gekomen. Na de koffie gaan we met de honden wandelen over het terrein van de universiteit van Tilburg en daarna het bos in. Lexie en Dyson laten Duco even zien hoe leuk het is om te zwemmen!  Op de terugweg hebben we een paar prachtige foto’s van alle drie gemaakt. In de tuin van de universiteit hebben we ze alledrie op een rijtje laten poseren. Het was net een foto sessie van drie “super models” en dat zijn ze natuurlijk ook!

Duco is het laatst geboren en kleinste reutje uit het nest. Hij is qua omvang vergelijkbaar met zijn bonte broers Ollie en Dyson en dus wat minder “breed” als zijn bruine broers. Ook Duco ziet er fantastisch uit en is een lieve, blije en sociale hond. Maar ja, hij woont dan ook bij een ontzettend gezellig gezin.

     

Zondag 16 September; op bezoek bij Bowie in Sommelsdijk.

Het heeft even geduurd maar hier dan toch even een kort verslagje van dit leuke bezoek. Om het goed te maken heb ik de volledige fotocollage op de site gezet!     Bezoek Bowie

Als we aankomen in Sommelsdijk, na een rit van bijna drie uur, worden we hartelijk ontvangen. Na een kop koffie met zelfgebakken taart, waarvan we in de zon op het terras genieten, gaan we even een stukje met de honden lopen. Hier krijgen we een kleine voorstelling van wat Bowie al kan qua apporteren. Bowie gaat zelfs al mee op de jacht! De kinderen helpen mee met het verstoppen van de eend. We zijn echt heel blij verrast om te zien wat Bowie allemaal al kan. Hij laat een echt 'model' apport zien met een echte eend die nog helemaal in tact keurig bij de baas word afgegeven. Aangezien wij zelf met onze lexie jacht training hebben gedaan weten we ook dat het best moeilijk is om een hond dit te leren. Knap gedaan hoor Bowie ! en baasje natuurlijk!  Op de foto collage het bewijs. En ook leuk hoe de kinderen gewoon mee doen.

Na de wandeling worden we uitgenodigd voor een gezellige lunch, we mogen natuurlijk niet met een lege maag de lange terugreis beginnen.

     

Tot slot;

We zijn nog niet bij alle pups op bezoek geweest, maar zodra we dat gedaan hebben zullen we hier ook een verslagje van schrijven. Via deze weg willen  wij alle nieuwe baasjes bedanken voor jullie liefdevolle zorg voor de kinderen van onze Lexie en voor de gastvrije ontvangst bij jullie thuis.

 Groetjes Ellen en Eric & Lexie en Dyson

 

TERUG