Een tijdje terug hebben wij wat nare bultjes bij Lexie ontdekt. De bultjes zaten precies op haar ellebogen. Het leken wel zgn. lig plekjes, maar dat was niet zo. Ook had ze een klein knobbeltje op haar rug. Dit knobbeltje op haar rug had zich ontwikkeld tot een knobbel ter grote van een flinke knikker en wij hebben dan ook zelf besloten om hem weg te laten halen. Omdat Lexie hiervoor onder narcose moest hebben we meteen de bultjes op haar ellebogen laten verwijderen. Deze bultjes bleken zoals verwacht wat overactieve talgklieren die echter probleemloos te verwijderen waren.

Helaas bleek de knobbel op haar rug een kwaadaardig tumor. Wat dit precies betekend voor de toekomst is nog onzeker. Wij gaan hier verder onderzoek naar doen en zullen jullie op de hoogte houden. Het goede nieuws is dat de tumor in zijn geheel verwijderd is en dat er geen uitzaaiingen zijn gevonden in de snij rand. Wij hopen dan ook dat hiermee het verhaal eindigd.

Na de operatie moest Lexie een tijdje met verband rondlopen. Zij vond dit geen groot probleem maar ze werd er wel erg truttig van.

             

Op 2 december hebben wij foto's laten maken om te kijken of er uitzaaiingen te zien zijn. Gelukkig kunnen wij melden dat er geen uitzaaiingen te zien zijn op deze foto's. Over drie maanden gaan wij opnieuw voor röntgen onderzoek naar de dierenarts.

Inmiddels zijn we bij de dierenarts geweest voor controle. Hiervoor zijn opnieuw foto's gemaakt van de longen en buikholte. Gelukkig kunnen we melden dat er geen afwijkingen gevonden zijn en het lijkt er dus op dat er geen uitzaaiingen zijn. Omdat je bij dit soort zaken nooit zeker kunt zijn zullen we over een tijdje nogmaals controlefoto's laten maken. Vooralsnog zijn wij blij met het gevonden resultaat en we hebben alle hoop dat er zich geen vervelende zaken ontwikkelen.

TERUG