"De Jachthond als Huishond"

(door Ellen)

 

RASSTANDAARD

De Duitse Staande Langhaar is van oorsprong een jachthond. Op zijn kwaliteiten als jachthond wordt hij ook heden ten dagen nog steeds gefokt. Niets zal Uw langhaar dan ook gelukkiger maken dan met hem of haar te gaan jagen, of een goed alternatief; de jachttraining bij de KNJV te volgen. ( zie KNJV op "LINK" pagina)

Maar ook als huishond doen ze het heel goed. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met een jachthond. De eerste was een Drentse Patrijs (Dusty) en de tweede, toen ik op mijzelf ging wonen, was een Duitse Staande Langhaar (Sonja). Met deze twee honden werd niet gejaagd, en toch waren dit hele fijne huishonden; lief, aanhankelijk, sociaal en altijd in voor een spelletje! Als U er voor zorgt dat uw jachthond voldoende beweging krijgt (met "even een blokje om" redt U het niet) heeft U een fantastische vriend erbij die in huis doorgaans heel rustig is!

Tekstvak: SONJA
 
N.H.S.B. 1770810
 
(17-05-1991 / 08-07-2003)
                  

De Duitse Staande Langhaar staat er om bekend dat het een hond is die graag en makkelijk leert. Mijn ervaring is dat hij gemakkelijker te trainen is als bijvoorbeeld een Labrador of een Drentse Patrijs. Met gemakkelijker bedoel ik natuurlijk niet dat U er niet veel voor hoeft te doen. Een hond opvoeden is hard werken! Maar U zult al vrij snel voor uw inspanningen worden beloond door uw Langhaar. De langhaar is een hond die graag voor zijn baasje werkt! Dus als U uw Langhaar op de juiste wijze opvoed en traint zult U er een hele fijne hond aan hebben.

Deskundige begeleiding: Wel adviseer ik iedereen, ook als U al meerdere honden heeft opgevoed, altijd weer met uw nieuwe pup op "cursus" te gaan. Deskundige begeleiding bij de opvoeding is van groot belang om een heel hondenleven lang van uw viervoeter te kunnen genieten! (Wij kunnen U eventueel helpen bij het vinden van een goede hondenschool)