09 September 2007       NESTKEURING te Zelhem

Op 09 September zijn de nesten gekeurd die geboren zijn in de tweede helft van 2006. Hiertoe behoren ook de pups van Birko en Lexie. Wij waren zeer verheugd met de aanwezigheid van 10 van de 11 pups. Hierdoor was de keurmeester goed in staat het nest te beoordelen. De keurmeester van deze dag was Hans Hoefsloot, bij velen bekend als een expert op het gebied van Duitse Staande Langhaar. Hieronder zie je hoe gedisciplineerd zo'n roedel honden zich opstelt voor de groepsfoto!

De Nestkeuring:

De nestkeuring nam behoorlijk wat tijd in beslag, wat te verwachten was met zo'n groot stel. Eerst werden Birko en Lexie aan een kritische blik onderworpen.

Toen waren de pups aan de beurt, om te beginnen met de reuen. Zoals gebruikelijk tijdens een keuring moesten de hondjes ook een stukje in draf lopen, wat niet voor elk baasje even gemakkelijk was, en worden de honden grondig betast!

                    

Ook werd van elke hond de schofthoogte gemeten om vast te stellen hoe groot de honden zijn. Uiteindelijk is het elk baasje gelukt om de hond goed voor te brengen zodat de keurmeester hem/haar goed heeft kunnen bekijken.

                   

De beoordeling van elke hond wordt opgeschreven door de vrouw van Hans Hoefsloot. Ook het totaalbeeld van het nest, de zgn. nestbeoordeling, wordt op papier gezet. Tot slot wordt de beoordeling toegelicht door de keurmeester.

                    

Om de dag af te sluiten leek het ons leuk om een gezamenlijke wandeling te maken in het kruisbergse bos. Helaas was het niet voor iedereen mogelijk om hieraan deel te nemen. Voordat we zijn gaan lopen moest er eerst nog even wat aan de inwendige mens gedaan worden.

                     

Op het terras van Cafe Janssen "De Kruisberg" was het opeens wel erg druk. Onze honden waren echter zeer rustig zodat we ongestoord van ons drankje konden genieten. In het bos was het gedaan met de rust en konden de honden zich even uitleven voordat de reis huiswaarts werd aangevangen.

Uiteindelijk was het voor ons een zeer geslaagde dag en wij hopen dat iedereen heeft genoten van "onze" honden. Zoals al geopperd werd door een aantal personen is zo'n wandeling zeker voor herhaling vatbaar en we hopen dat dat ook nog gaat gebeuren. Vooralsnog is deze dag ons goed bevallen en hebben wij er leuke herinneringen aan over gehouden.

TERUG