24 maart 2008 PAASSHOW Leeuwarden.

Op maandag 24 maart zijn wij afgereisd naar Leeuwarden om daar deel te nemen aan de Paasshow. Onze honden zijn voor het eerst alle drie ingeschreven in de OPEN klasse.

                              

Tekstvak: Lexie B.O.B. Paasshow 2008
(CAC - CACIB)
Lexie is ingeschreven in de "open" klasse, waar ze het tegen vier andere teefjes moest opnemen. In deze klasse werd ze 1e met de beoordeling "uitmuntend". 
Vervolgens moest ze het opnemen tegen de eerst geplaatste teefjes (met beoordeling "U") uit de andere klassen. Ook hier werd zij als nummer 1 geplaatst zodat zij B.O.B. 2008 is geworden.

Vervolgens heb ik met Lexie in de erering mogen deelnemen aan de keuring voor beste uit de rasgroep. Hier is Lexie op een uitstekende 8e plaats geŽindigd.

Lucka en Dyson zijn beide met ZEER GOED beoordeeld.

Voor Dyson was dat iets slechter dan wij hadden verwacht. Dit had mede te maken met zijn gedrag in de ring. Hij schrok nogal op het moment dat de andere reu in de ring kwam, waarop Dyson enigszins kwaad reageerde. De keurmeester wilde hem in eerste instantie niet meer keuren vanwege agressief gedrag. Gelukkig kon ik hem ervan overtuigen dat van agressie bij Dyson geen sprake is. Uiteindelijk is hij als tweede geplaatst achter de eveneens met ZEER GOED beoordeelde tegenstander.

 

 

 

 

 

Dyson laat hier wel merken een beetje jaloers te zijn op zijn moeder! Hij blijft maar naar de mooie trofee kijken.

Lucka deed het tijdens het oefenen natuurlijk heel goed maar op het moment van de keuring wilde ze weer eens niet zo mooi lopen. De keurmeester heeft haar daarom als vierde geplaatst met de beoordeling ZEER GOED.

Tekstvak: Wachten, wachten, wachten.......
 
Voor en na de diverse keuringen is het vooral lang wachten. Gelukkig is er vaak goede benching 
aanwezig en kunnen de honden rustig 
op hun beurt wachten.
 

  Tekstvak: KOPPEL KLASSE
Om het lange wachten wat te doorbreken hebben we ons ingeschreven voor de koppel klasse. Dit is een klasse waarbij fokkers met een koppel van twee honden, reu en teef, van hetzelfde ras en van dezelfde eigenaar strijden wie het mooiste koppel heeft.
Helaas wordt hierbij met name gekeken naar de gelijkenis van de twee honden zodat wij met onze forelschimmel en een bruin-witte hond direct na de eerste ronde de ring mochten verlaten.

TERUG