25 november 2007  WINNER Amsterdam

Op zondag 25 november hebben wij onze honden laten keuren tijdens de WINNER in Amsterdam. Deze internationale hondententoonstelling staat hoog aangeschreven in de fokkers wereld. Hier zijn ook de CRUFTS kwalificaties te behalen!

Tekstvak: Lexie WINSTER 2007
(CAC - CACIB)
Lexie is ingeschreven in de "open" klasse, waar ze het tegen vier andere teefjes moest opnemen. In deze klasse werd ze 1e met de beoordeling "uitmuntend". 
Vervolgens moest ze het opnemen tegen de eerst geplaatste teefjes (met beoordeling "U") uit de andere klassen. Ook hier werd zij als nummer 1 geplaatst zodat zij WINSTER 2007 is geworden.

Tekstvak: Lucka
Lucka is ingeschreven in de "jeugd" klasse, waar ze het enige teefje was. In deze klasse werd ze 1e met de beoordeling "zeer goed". 
De keurmeester vond haar een erg mooie hond met veel potentie, omdat zij zich echter moeilijk liet voorbrengen bleef het bij een zeer goed.

Tekstvak: Dyson Jeugdwinner, WINNER, B.O.B. 2007
(CAC)
Dyson is ingeschreven in de "jeugd" klasse, waar hij het tegen twee andere reutjes moest opnemen. In deze klasse werd hij 1e met de beoordeling "uitmuntend". Met bijbehorende titel JEUGDWINNER. 
Vervolgens moest hij het opnemen tegen de eerst geplaatste reuen (met beoordeling "U") uit de andere klassen. Ook hier werd hij als nummer 1 geplaatst zodat hij WINNER 2007 is geworden.
In de onderlinge strijd tussen de WINNER en WINSTER werd Dyson als beste van het ras beoordeeld, met de titel B.O.B. 2007

Tekstvak: Tommy
Tommy is ingeschreven in de "jeugd" klasse, waar hij het tegen twee andere reutjes moest opnemen. In deze klasse werd hij 2e met de beoordeling "uitmuntend". 
Voor Tommy, en zijn baasje, was dit de eerste keer dat hij deelnam aan een tentoonstelling. Om dan meteen al een "uitmuntend" te scoren is natuurlijk geweldige.

Tekstvak: Beau van het Westervlier
Beau is het zusje van Lexie. Zij deed ook mee in de "open" klasse waar zij 2e werd met de beoordeling "uitmuntend"
Lexie en Beau staan vaker tegen elkaar in de ring waarbij Beau tot nu toe de betere plaatsing had. Hier is echter geen sprake van competitie, het zijn tenslotte zussen!

Als B.O.B. moet je dan strijden tegen de B.O.B.'s uit de rasgroep. Dit gebeurt in de zgn. erering. Het is ontzettend gaaf als tijdens het binnentreden in de ring de naam en het ras van de hond over de speaker klinken.

 

TERUG