30 november 2008  WINNER Amsterdam

Op zondag 30 November hebben we weer meegedaan met de WINNER. De resultaten waren helaas wat minder dan de vorige keer.

Vooral Dyson die met een "Zeer Goed" als 4e geplaatst werd stelde enigszins teleur. De beoordeling werd vermoedelijk zwaar be´nvloed doordat met hem als te groot inschatte. Dit is echter een misvatting die de keurmeester had kunnen voorkomen door hem simpelweg op te meten. Ik zag de opmerking pas nadat ik het keuringsrapport had opgehaald.

Lucka werd als 2e geplaatst met de beoordeling "Uitmuntend". Dit is wederom een goed resultaat. Nu nog zien dat we haar wat beter kunnen voorbrengen zodat ze zich beter toont, misschien dat ze dan nog eens zal winnen.

Tommy heeft het met een 2e plaats en een "Zeer Goed", prima gedaan. Alhoewel wij zelf natuurlijk graag een "Uitmuntend" hadden gezien.

                                          

De opmerking die we bij Lucka krijgen is dat zij een mooi voorbeeld is van het rastype van de Langhaar. Dit is ook de reden dat we de beoordeling "Uitmuntend" krijgen. Om de een of andere reden is zij echter erg onrustig in de ring zodat zij zich slecht toont en moeilijk laat keuren. Thuis is zij echter erg gemakkelijk (als zij niet alleen thuis is) zoals de onderstaande foto laat zien.

TERUG